Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@06:48:21 GMT

پیگیری نقش مرتضوی در مرگ زهرا کاظمی

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۴۱۷۱۲۴

وکیل اولیای دم زهرا کاظمی به اظهارات اخیر مسئولان قضایی که اعلام کردند پرونده سعید مرتضوی در پرونده زهرا کاظمی مفتوح است واکنش نشان داد و گفت: با این سخنان معلوم است که پرونده باز و پیگیری آن بر عهده دادستان است.

به گزارش اعتمادآنلاین، اواخر سال گذشته وزیراطلاعات دولت اصلاحات پرونده زهرا کاظمی، خبرنگار ایرانی‌-کانادایی را که در زندان اوین به طرز مشکوکی فوت کرده بود، باز و برای اولین بار افشا کرد که زهرا کاظمی جاسوس نبوده، اما سعید مرتضوی اصرار داشته که او جاسوس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از این افشاگری بود که نقش سعید مرتضوی در مرگ زهرا کاظمی بار دیگر مطرح شد. حتی دادستان تهران هم مجبور به واکنش شد و اعلام کرد پرونده سعید مرتضوی در ماجرای مرگ زهرا کاظمی باز است؛ پرونده‌ای که سیدمحمد سیف‌زاده، وکیل اولیای‌دم زهرا کاظمی می‌گوید سعید مرتضوی در آن به قتل عمد متهم است.

از سعید مرتضوی که ۱۸ روزی است مهمان زندان اوین برای گذراندن دو سال محکومیتش برای پرونده کهریزک است، بار دیگر در نطق دیروز علی مطهری، نائب رئیس مجلس در صحن علنی مجلس یاد شد؛ او مفتوح بودن پرونده دادستان سابق درباره قتل زهرا کاظمی را مایه خوشوقتی دانست و گفت که لازم است نتیجه این پرونده که موجب قطع رابطه کانادا با ایران شد و همان ابتدا باید از طرف ایران عذرخواهی و مجرم مجازات می‌شد، سریع‌تر به اطلاع مردم برسد.

حالا سیف‌زاده، وکیل اولیای دم زهرا کاظمی با اشاره به حضور سعید مرتضوی در زندان تاکید کرده که پیگیری نقش سعید مرتضوی در مرگ مشکوک خبرنگار ایرانی‌-کانادایی بر عهده دادستان است.

او با اشاره به روند پرونده متهمان مرگ مشکوک زهرا کاظمی گفت: «همان زمان با پیگیری‌های من، آقای سلطانی و خانم عبادی که وکلای اولیای‌دم خانم کاظمی بودیم، حکم دادگاه در شعبه ۱۵ دیوان عالی کشور شکسته شد و آن‌ها ایرادات ما را وارد دانستند. ایرادات ما این بود که اولاً دادگاهی که به این جرم رسیدگی کرده صلاحیت نداشته و دوم اینکه این دادگاه به موضوع قتل عمد که از طرف ما اعلام شده بود، رسیدگی نکرده است.»

سیف‌زاده اضافه کرد: «دیوان عالی کشور ایرادات ما را وارد دانست و اعلام کرد که اولاً دادگاه کیفری باید به موضوع رسیدگی می‌کرد و دوم اینکه باید به موضوع قتل عمد رسیدگی می‌شد. بعد از شکسته شدن رأی دادگاه از سوی دیوان عالی کشور پرونده به دادگاه کیفری رفت و یک جلسه هم تشکیل شد، اما بعد از آن جلسه ما؛ یعنی وکلای اولیای‌دم خانم کاظمی را به زندان انداختند.»

او گفت: «علی‌رغم وظیفه دادگاه مبنی بر ابلاغ هرگونه نظر یا حکم که باید به ما ابلاغ می‌شد، اما تا به امروز برگه‌ای دریافت نکردم. ما به عنوان وکلای اولیای‌دم خان کاظمی نمی‌دانیم دادگاه کیفری چه رأیی برای پرونده صادر کرد یا حتی اصلاً به صدور رأی رسیدند یا نه. اگر تصمیمی نگرفته باشند پرونده باز است و هیچ مانعی برای رسیدگی به اتهام قتل عمد آقای مرتضوی وجود ندارد. اما اگر تصمیمی هم گرفته باشند باید رأی را به ما ابلاغ می‌کردند که چنین اتفاقی نیفتاده است.»

سیف‌زاده افزود: «حتی اگر رأی هم صادر کرده باشند می‌توان درخواست اعاده دادرسی داد. اما باید ابتدا حکم را به ما ابلاغ کنند.»

او در ادامه به اظهارات اخیر مسئولان قضایی که اعلام کردند پرونده سعید مرتضوی در پرونده زهرا کاظمی مفتوح است اشاره کرد و گفت: «با این سخنان معلوم است که پرونده باز و پیگیری آن برعهده دادستان است.»

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۴۱۷۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان اردبیل در تنش آبی قرار دارد

فراهم کاظمی آذر گفت: تلفات آب در استان هر سال افزایش یافته و در شرایط فعلی راه جلوگیری از این روند، مصرف بهینه آب و راه اندازی سامانه‌های نوین آبیاری است.

رئیس اداره بهره‌برداری و توسعه شرکت آب منطقه‌ای اردبیل با بیان اینکه استان اردبیل با کم‌آبی شدید مواجه است و با این محدودیت منابع آبی امکان توسعه سطح زیر کشت حتی با سامانه‌های نوین آبیاری وجود ندارد ، افزود: استفاده بی‌رویه از منابع آبی موجب کمبود منابع آب‌های زیرزمینی و نابودی آبخوان‌ها شده است.

او با اشاره به هدررفت آب در شبکه آبیاری خدا آفرین گفت: در شبکه آبیاری خدا آفرین بحث الگوی کشت در دستور کار قرار گرفته و به صورت زون‌بندی (حوزه و منطقه) برنامه‌ریزی شده که با اجرای این طرح ضمن جلوگیری از تلفات آب و مدیریت بهینه آب، طرح الگوی کشت هم عملیاتی می‌شود.

کاظمی آذر افزود: با راه‌اندازی شبکه آبیاری خدا آفرین ۳۶ هزار هکتار اراضی کشاورزی زیر کشت آب می‌رود اما هنوز تاسیسات تکمیل نشده و در حال حاضر از کانال مغان آب مورد نیاز کشاورزان تامین می‌شود.

او بیان کرد: کشاورزان و بهره‌برداران واقعیت‌های کم‌آبی ، محدودیت آب در استان و همچنین تکمیل نشدن تاسیسات آبی را قبول کنند و برای پایداری تولید و کشاورزی با نهادها و دستگاه‌های ذیربط همکاری کنند تا در آینده به مشکل کم‌آبی برخورد نکنیم.

مدیر بهره‌برداری و توسعه شرکت آب منطقه‌ای اردبیل همچنین با اشاره به اجرای طرح داناب در مدارس استان گفت: طرح داناب با هدف فرهنگ‌سازی مصرف بهینه آب ، جلب مشارکت بهره‌برداران ، شهروندان ، دانش‌آموزان و ذینفعان برای ترویج فرهنگ استفاده بهینه از آب در مدارس استان اجرا می‌شود که تحقق آن منجر به رفع تنش آبی در استان خواهد شد.

کاظمی آذر اظهار کرد: در حال حاضر در وضعیت تنش آبی قرار داریم و امیدواریم که بتوانیم با کمک آموزش دهندگان و معلمان به اهداف مورد نظر این طرح برسیم.

او با تاکید بر لزوم بیان واقعیت‌های اتفاق افتاده در منابع آب گفت: به دلیل اضافه برداشت‌های سال‌های اخیر ، تغییر اقلیم و افزایش دما با کمبود شدید منابع آب در استان مواجه هستیم و باید با یک مشارکت همگانی این مشکلات را برطرف کنیم.

کاظمی آذر با اشاره به وضعیت ذخایر سدهای استان و کاهش شدید آورد رودخانه‌های استان افزود: حجم ذخایر سدهای تاثیرگذار استان تقریبا برابر با حجم ذخایر آنها در سال گذشته است و این در حالی است که هنوز وارد ماه‌های گرم سال نشده‌ایم.

او با بیان اینکه باید برای صیانت از منابع آب عزم همگانی وجود داشته باشد، گفت: دانشگاه‌ها ، مدارس ، مراکز علمی و فرهنگی استان در رفع چالش‌های منابع آبی استان مشارکت کرده و راهکارهای علمی خود را در ارتباط با استفاده بهینه و هوشمندانه آب و همچنین چگونگی عبور از تنش و بحران آبی استان ارائه دهند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • دوازدهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات منافقین آغاز شد
  • جزئیات تازه از دادگاه پسران معاون اول سابق قوه قضائیه | سهم‌ ۱۴۰ میلیارد تومانی در پرونده ۹۰۰ میلیاردی در قیطریه | قاضی از متهمان خواست فحاشی نکنند!
  • جزئیات جدید از دادگاه پسر معاون اول سابق قوه قضائیه که اعترافات خود را پس گرفته بود
  • ماموریت ویژه دادگستری البرز برای شناسایی مدیران شهری متخلف
  • واکنش محمد مهاجری به زندانی شدن یک وکیل دادگستری /یکسوی دعوا سعیدمرتضوی است و یکسو وکیلی شریف!
  • جرایم مدیران شهری در البرز تحت رصد معاونت پیگیری پرونده‌های خاص
  • صدور دستور قضایی برای تعقیب کیفری متخلفان حوزه شهری البرز‌
  • استان اردبیل در تنش آبی قرار دارد
  • فرمانداری ویژه شهرستان‌های یزد و میبد در حال پیگیری است
  • شرایط صدور دستور موقت