Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-07@15:38:10 GMT

آلبوم «عشیران» رونمایی می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۰۸۰۸۰۸

به گزارش ایلنا، آلبوم «عشیران» به آهنگسازی «علی کاظمی» و «سعید کردمافی» با خوانندگی «مجتبی عسگری»، روز پنجشنبه 23 اسفندماه، در فرهنگسرای ارسباران رونمایی می‌شود. این آلبوم به همت گروه نوازندگان «رها» و انتشارات «نوفه» ضبط و منتشر و اکنون به بازار موسیقی عرضه‌ شده است.

پنجشنبه، در جلسه رونمایی آلبوم عشیران، دکتر ساسان فاطمی، استاد دانشگاه و پژوهشگر موسیقی، و دکتر بابک خضرایی، مدرس دانشگاه و پژوهشگر موسیقی، سخنرانی خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروه «رها» که نوازندگی آلبوم عشیران را بر عهده داشته عبارت‌اند از:  سامر حبیبی نوازنده کمانچه و کمانچه‌آلتو، حمید قنبری نوازنده دایره و تنبک، سعید نایب محمدی نوازنده عود، احسان عابدی نوازنده نی، علی کاظمی نوازنده تار، سعید کردمافی نوازنده سنتور و مجتبی عسگری خواننده آواز.

عشیران سومین اثر مشترک سعید کردمافی و علی کاظمی است که عمدتاً با همان دل‌مشغولی‌های زیبایی‌شناختی در دو اثر پیشین آنها یعنی «بداهه سازی» و «بزم دور» ساخته‌شده است.

همانند «بزم دور»، تجربه مشترک قبلی آهنگسازان سعید کردمافی و علی کاظمی، این آلبوم نیز در چند مجلس مجزا مشتمل بر قطعات ضربی و غیرضربی سازی/آوازی سامان یافته است. این بار، در چهار مجلس عشیران، به استقلال و خودبسندگی مجالس و تعادل در بین مدت‌زمان بخش‌های با وزن آزاد و آهنگسازی موزون اندیشیده شده است. این مجالس می‌توانند به‌عنوان قسمت‎های قابل‌شنیدن در بخش‌های جداگانه تلقی شوند درحالی‌که با کلیت اثر مرتبط هستند.

آهنگسازان، کردمافی و کاظمی، در بخش قطعات موزون مجالس مجموعه متنوعی از دورهای وزنی معهود و نامعهود در موسیقی کلاسیک ایرانی را به‌کاربرده‌اند تا با استفاده از الگوهای ناآشنا تلاشی در جهت تحقق بخشیدن به مواد مایگی-ملدیک در قالب‌های شنیده نشده یا کمتر شنیده‌شده داشته باشند. ازاین‌رو وزن‌های فرهنگ‌های صوتی هم‌جوار و دورهای ابداعی در این آلبوم به کار رفته‌اند.

آلبوم «عشیران» روز پنج‌شنبه ٢٣ اسفندماه رأس ساعت ١٧ در سالن استاد ذوالفقاری (پلاتو) فرهنگسرای ارسباران رونمایی خواهد شد و ورود برای عموم آزاد است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: موسیقی وزارت ارشاد آلبوم فرهنگسرای نیاوران بنیاد رودکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۸۰۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوای خوشِ هزار دف؛ از کردستان تا سراسر ایران

درمورد موسیقی نواحی ایران هرقدر صحبت شود باز کم است. چون کم‌کاری‌ها در این زمینه به حدی است که خیلی می‌توان در این باره صحبت کرد. اما یکی از اتفاقات خوبی که در هفته‌های گذشته رخ داد این بود که در شهر سنندج استان کردستان جشنواره دف نوازان با عنوان «هزار دف» در روستای پالنگان کردستان برگزار شد که از تمام ایران در این جشنواره حضور داشتند و نکته قابل توجه این است که کردستان به ویژه شهر سنندج؛ خطه‌ی دف‌نوازی ایران است تا جایی که اقلیمی به شمار می‌آید که این ساز در هر خانه‌ای دیده می‌شود و این موضوع نیز، در سراسر ایران گسترش پیدا کرده است و حضور دف در دیگر اقوام کشور هم، وجود دارد.

در پایتخت هم، افراد زیادی به آموزش و یادگیری دف می‌پردازند و اهمیت این ساز به حدی است که از آن در مراسم‌های مختلف رسانه ای، محفلی، خانوادگی و رسمی استفاده می‌شود. از اینرو، گفته می‌شود که اجرا‌های خوب دف‌نوازی در جشنواره دف‌نوازان «هزار دف» انجام شده و در موسیقی نواحی ایران، اقدام ارزنده‌ای بوده است.

محمّد طریقت، نوازنده دف و سنتور در برنامه «هفت اقلیم» رادیو فرهنگ درمورد جشنواره دف‌نوازی «هزار دف» در پالنگان کردستان اظهار کرد: بنده به عنوان نوازنده دف در این جشنواره دعوت شدم و در جریان آن، به صورت فراخوان از نوازنده‌های دف سراسر ایران دعوت شده بود تا در این جشنواره حضور داشته باشند و  اگرچه کم و کاستی‌هایی وجود داشت و بخشی از آن‌ها طبیعی است و در فضای مجازی به این موضوع اشاره شده بود ولی باید توجه کرد که دومین بار بود که به همت دوستداران فرهنگ و هنر کشور، این جشنواره دف‌نوازی برگزار شد و این جشنواره، اجتماعی از حضور پُرشور مردم هنر‌ دوست سراسر ایران بود که از هر گروه سنی با همدلی و اتحاد خود سعی کردند پاسداشت فرهنگ، هنر و تاریخ ارزشمند به جای مانده از نیاکانمان را داشته باشند.

این نوازنده گفت: در مجموع، این‌طور می‌توانم از این جشنواره دف‌نوازی «هزار دف» پالنگان صحبت کنم و خیلی نمی‌توان حواشی آن را نقد کرد چراکه برای دومین بار این جشنواره برگزار شد و اوایل هر کاری، یک سری نواقص و کاستی‌هایی وجود دارد و این مشکلات و کاستی‌ها قابل اغماض هستند.

محمّد طریقت درمورد این که آیا جشنواره «هزار دف» رقابتی، تکنوازی و یا گروه‌نوازی بوده است؟ افزود: جشنواره دف‌نوازی به صورت گروه‌نوازی بود؛ به طوری‌که دف‌نوازان تحت کنترل و رهبری یک سری از سرپرستان دف‌نوازی بودند. 

خبرنگار: فاطیما میرزایی

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری موسیقی و هنرهای تجسمی

دیگر خبرها

  • رونمایی از کتاب ۱۰ جلدی آلبوم اسناد در یزد
  • نوای خوشِ هزار دف؛ از کردستان تا سراسر ایران
  • آلبوم «عشق ناباور» به زودی منتشر می‌شود
  • آلبوم «عشق ناباور» آماده شد
  • «عشق ناباور» با رهنمودهایی از محمدرضا لطفی شنیدنی شد
  • استان اردبیل در تنش آبی قرار دارد
  • رونمایی از «رضای انقلاب» در حوزه هنری
  • جشن امضای «احتضار» برگزار می‌شود
  • رونمایی و جشن امضای کتاب عکس «احتضار»
  • تصویری کمتر دیده شده از شهیدان کاظمی، مهتدی و زاهدی